Psykiske læsere er ofte bagatelliseres som fortune-tellers på den lokale fair. Men en effektiv psykiske læser har evnen til at løse psykiske og følelsesmæssige problemer, faldgruber og dårlige relationer og hvordan man kan håndtere dem; præcis rådgivning kan hjælpe asylansøgere adresse kernen i problemet og gøre større fremskridt i alle aspekter af deres liv.

Imidlertid begynder tvivl om en psykisk læser troværdighed dukker op når en forudsigelse går skævt. For eksempel, kan en psykisk forudsige, at et stort skift i den søgende forhold vil forekomme i ca. et år. Men når år er op, og han befinder sig i samme forhold, han har tendens til at antage profetien var fejlagtige. Desværre er det ikke så ligetil.

En psykisk læser profeti er ikke en gravering mejslet i sten. Nøjagtighed er meget vigtig i en psykisk læsning, men i hver søgende individuelle liv, fri vilje er supreme. Psykiske læsere normalt ikke kan se en ufleksibel, forudbestemt begivenhed. De ser mønstre på arbejdspladsen i den søgende liv og hvordan og hvornår de kan forventes at manifestere ind i visse begivenheder – hvis hans aktuelle momentum forbliver uændret.

Nøjagtigheden skal også afspejle en psykisk evne til at tilbyde lucid indsigter, som en søgende kan derefter anvende på spørgsmålet på en praktisk måde. I forbindelse med et dårligt forhold eller ægteskab kan være for eksempel fortalte en søgende, “dit forhold kommer til ophør,” efterfulgt af en redegørelse for hvorfor det er at blive set. Uanset om det er overvældende er ansvarsområder eller et dårligt temperament, hvorfor et forhold er på vej mod katastrofen vigtigere end hvorvidt det vil ende. Når søgende begynder at forstå hvorfor det går galt og træffer foranstaltning til at rette op på det, tager han det første skridt mod at foretage en ændring, således at ændre psykiske læseren ildevarslende profeti.