Som nyudsprungen iværksætter kan der være en del, man skal holde styr på, og for nogle kan det ende med store arbejdsbyrder, som man skal uddelegere for ikke at ende i en situation, hvor kroppen og sindet ikke siger fra.

Det er vigtigt at holde fokus på de opgaver, hvor det vurderes, at du skal være 100% til stede i beslutningsprocessen. Det kan hurtigt mærkes i virksomheden, hvis der bliver taget halve beslutninger her og der. Der er brug for en leder, som kan være, hvor det sker, og en, som stoler på sit team. Derfor kan hjælp fra et webbureau være guld værd.

Ærligt samarbejde

I ethvert godt samarbejde er der nogle forskellige ting, det kræves. Kommunikation er vigtigt, og ærlighed hører ligeledes til her. Det nytter ikke noget for firmaet, hvis du siger, at du kan løse en opgave, som du inderst inde ikke kan overskue. I dette ligger også et ansvar.

Du har ansvar for at løse dine enkelte opgaver, men du har også ansvar for at sige til, når der ikke er ressourcer til det. For nogle kræver det en hvis selvindsigt, når man skal erkende, at man ikke har evnerne til noget selv, men kun med den indsigt, kan du få hjælp, og i sidste ende måske endda forbedre dig.

Dine kompetencer skal bruges fornuftigt, og med den rette leder, kan du indsættes i opgaver og arbejde, hvor du tilføjer mest fornuftigt til holdet. Det rette samarbejde kan etableres på forskellige overlevelsesture og med diverse samarbejdsøvelser, hvor opgaverne ikke nødvendigvis relaterer sig til virksomhedens normale arbejde, og alle magtpositionerne er nedlagt, så det bliver tydeligt, hvordan gruppen fungerer som gruppe, og i mindre grad som arbejde.